POLIURETANSKI PODOVI

Poliuretanski podovi izvode se u debljini od 4 i više, a sastoje se od poliuretanske smole kao veziva, specijalnih punila, cementa i drugih dodataka. Ovako projektovani podovi izdržavaju kontinuirana, ekstremna hemijska i termička opterećenja, kao što su prostorije izložene konstantnim termičkim toplotnim udarima, odnosno temperaturnim šokovima, kombinovanim sa stalnim mokrim hemijskim opterećenjem podova.
Pod je prohodan je za lakša opterećenja već nakon 12 sati, pri temperaturi prostorije od +20⁰ C, a pod potpuno mehaničko, hemijsko i termičko opterećenje pušta se 4 dana od završetka ugradnje.

Poliuretanske podove možemo podeliti na sledeće:

  • Samorazlivajuće podove , debljine 2-3mm
  • Protivklizne podove , debljine 3-4mm
  • Podove za ekstremna hemijska i termička opterećenja.ž

Antistatik podovi se izvode se u prostorijama gde dolazi do stvaranja statičkog elektriciteta a u cilju njegovog kontinuiranog odvođenja, kao što su računski centri, pošte, operacione sale, farbare, lakirnice, proizvodni pogoni i skladišta eksplozivnog i lako zapaljivog materijala itd.

Brušenje podova se radi na prilaznim putevima, trotoarima, dvorištima, kao i na betonskim pločama svih dimenzija. Brušenjem podloge postižemo otklanjanje nedostataka i pripremamo površine za nanošenje novih slojeva premaza

Preduzeće Ćosić podovi doo Šabac je specijalizovano za ugradnju svih vrsta industrijskih podova.

Osnovani smo 2017. godine, a naše prisustvo na domaćem tržištu datira još od 2008. godine i osnivanja Samostalno zanatske radnje Ćosić – Pr Slobodan Ćosić Petkovica.